Mijn Winkelwagen

Klantenservice

Wij helpen je graag

Vind een winkel Klantenservice
Uw filters

Ruilen en Retourneren

Zichttermijn
U heeft 14 dagen bedenktijd om te beslissen of u het bestelde product wilt houden. De 14 dagen gaan in nadat u of een door u aangewezen derde de producten heeft ontvangen. U kunt het product dan terugsturen en de overeenkomst zonder opgaaf van reden ongedaan maken.

U kunt tijdens de bedenktijd afzien van de koop met het zogenaamde modelformulier. Na de melding heeft u 14 dagen om de producten terug te sturen. U hoeft geen gebruik van het modelformulier te maken. Retourneren met het meegestuurde retourformulier is voldoende.

Passen
Binnen de bedenktijd mag u het product gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of u het wenst te houden. Denk daarbij aan hoe u met een kledingstuk in een fysieke winkel zou doen. Hier mag u een kledingstuk passen, maar bijvoorbeeld geen prijskaartjes verwijderen of een wasje draaien.

Als een product voor meer gebruikt is dan noodzakelijk is om te bekijken, dan levert dit een waardevermindering op. Deze kosten brengen wij bij u in rekening.

Ruilen
Een artikel kunt u kosteloos omruilen voor een andere maat of kleur. Geef uw voorkeur aan op het bijgeleverde retourformulier. Indien het artikel nog beschikbaar is zullen wij deze na ontvangst binnen 1-3 werkdagen naar u toe zenden.

Het kan zo zijn dat het gewenste artikel niet meer beschikbaar is, dan zullen we de zending afhandelen als een normale retour en u hiervan op de hoogte brengen.

Retourneren
Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, kunt u retourneren.

PostNL
U kunt uw retourzending via PostNL opsturen. Hiervoor richt u de zending aan het bijgevoegde antwoordnummer. Mocht deze niet bij uw pakketje zitten, dan kunt u de zending richten aan: Retour Smit Mode, antwoordnummer 2020, 3340 WB Hendrik Ido Ambacht.

We verzoeken u om het ingevulde retourformulier bij uw retourzending mee te sturen. Als u vanuit België retourneert bedragen de retourkosten €6,95.

Uiteraard bent u vrij om een eigen postbezorger te kiezen. Kosten hiervoor zijn dan voor eigen rekening.

Winkel
Ook kunt u de te retourneren artikelen samen met het ingevulde retourformulier afgeven in één van onze winkels. Hier zijn uiteraard geen retourkosten aan verbonden.

Terugbetaling
Wij betalen zo spoedig mogelijk terug, uiterlijk 14 dagen na ontbinding van de overeenkomst. Indien u met iDeal heeft betaald, dan heeft u vaak binnen 1 tot 3 werkdagen het bedrag weer op uw rekening. Wanneer u met creditcard betaald heeft, storten wij het bedrag ook op de creditcard terug. De bijschrijving is in uw maandoverzicht terug te vinden.

Bij een complete retourzending betalen wij het gehele bedrag terug, dus inclusief verzendkosten (en betaalt u alleen de retourkosten). Als u gebruik maakt van ons antwoordnummer brengen wij €4,95 retourkosten voor Nederland in rekening en €6,95 retourkosten voor België in rekening. Dit bedrag verrekenen wij met de terugbetaling.

Let op: Wanneer u uw retournering in de winkel afgeeft zult u niet direct het verschuldigde bedrag van het winkelpersoneel ontvangen. De afhandeling en terugbetaling van retourzendingen gebeurt op ons hoofdkantoor.

Divide

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. Bekijk hier ons cookiebeleid.