Mijn Winkelwagen
Menu
Klantenservice
Wij helpen je graag
Vind een winkel Klantenservice
Uw filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Ruilen en Retourneren

Zichttermijn
Je hebt 14 dagen bedenktijd om te beslissen of je het bestelde product wilt houden. De 14 dagen gaan in nadat je of een door jouw aangewezen derde de producten heeft ontvangen. Je kunt het product dan terugsturen en de overeenkomst zonder opgaaf van reden ongedaan maken. Retourneren met het meegestuurde retourformulier is voldoende.

Herroepingsrecht
Je kunt binnen 14 dagen na ontvangst aan ons laten weten dat je van de aankoop af wenst te zien. Na aanmelding heb je vervolgens nog eens 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren. Je kan ook zonder voorafgaande mededeling de producten binnen 14 dagen na ontvangst terugsturen, als je daarbij maar een mededeling voegt waaruit jouw wens tot herroeping blijkt

Je kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat je van de aankoop afziet.


Passen
Binnen de bedenktijd mag je het product gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of u het wenst te houden. Denk daarbij aan hoe je met een kledingstuk in een fysieke winkel zou doen. Hier mag je een kledingstuk passen, maar bijvoorbeeld geen prijskaartjes verwijderen of een wasje draaien.

Als een product voor meer gebruikt is dan noodzakelijk is om te bekijken, dan levert dit een waardevermindering op. Deze kosten brengen wij in rekening.

Ruilen
Een artikel kun je kosteloos omruilen voor een andere maat of kleur. Geef jouw voorkeur aan op het bijgeleverde retourformulier. Indien het artikel nog beschikbaar is zullen wij deze na ontvangst binnen 1-3 werkdagen naar u toe zenden.

Het kan zo zijn dat het gewenste artikel niet meer beschikbaar is, dan zullen we de zending afhandelen als een normale retour en je hiervan op de hoogte brengen.

Retourneren
Als een product niet aan de verwachtingen voldoet, kun je deze retourneren binnen de retourtermijn van 14 dagen. Het product dient,
indien redelijkerwijs mogelijk, in originele, ongedragen staat te zijn met indien redelijkerwijs mogelijk de prijskaartjes. Retourneren in de winkel is geheel gratis. Wens je een artikel terug te sturen? Dan brengen wij €4,95 retourkosten in rekening. 

Winkel
Je kunt de te retourneren artikelen samen met het ingevulde retourformulier afgeven in één van onze winkels. Retourneren in onze winkels is geheel gratis, hier zijn geen retourkosten aan verbonden


PostNL
Je kunt jouw retourzending via PostNL opsturen. Hiervoor richt je de zending aan het bijgevoegde antwoordnummer. Mocht deze niet bij jouw pakketje zitten, dan kun je de zending richten aan: Retour Smit Mode, antwoordnummer 2020, 3340 WB Hendrik Ido Ambacht. 

We verzoeken je om het ingevulde retourformulier bij jouw retourzending mee te sturen. De retourkosten bedragen €4,95. 


Retourneren vanuit België

Als je vanuit België retourneert bedragen de retourkosten €6,95. Voor het retourneren ben je vrij om een eigen postbezorger te kiezen. Kosten hiervoor zijn dan voor eigen rekening.


Retourkosten
Als je gebruik maakt van ons antwoordnummer brengen wij €4,95 retourkosten voor Nederland in rekening en €6,95 retourkosten voor België in rekening. Dit bedrag verrekenen wij met de terugbetaling.

Terugbetaling
Wij betalen zo spoedig mogelijk terug, uiterlijk 14 dagen na ontbinding van de overeenkomst. Indien je met iDeal hebt betaald, dan ontvang je binnen 1 tot 3 werkdagen het bedrag weer op jouw rekening. Wanneer je met creditcard betaald hebt, storten wij het bedrag ook op de creditcard terug. De bijschrijving is in het maandoverzicht terug te vinden.

Bij een complete retourzending betalen wij het gehele bedrag terug, dus inclusief verzendkosten (en betaal je alleen de retourkosten). 


Let op: Wanneer je jouw retournering in de winkel afgeeft zul je niet direct het verschuldigde bedrag van het winkelpersoneel ontvangen. De afhandeling en terugbetaling van retourzendingen verlopen via ons hoofdkantoor.
Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. Bekijk hier ons cookiebeleid.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief