Mijn Winkelwagen
Menu
Klantenservice
Wij helpen je graag
Vind een winkel Klantenservice
Uw filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

De juiste pasvorm voor een perfect mannenoverhemdMannenoverhemden zijn misschien wel een van de populairste kledingstukken voor de man. Elke man draagt wel eens een overhemd. Sommige alleen op speciale gelegenheden en andere vrijwel altijd. Ook als je niet altijd een overhemd draagt, is het belangrijk dat een overhemd goed zit. Om deze reden is de pasvorm van een overhemd erg van belang. Een overhemd is nooit zomaar een overhemd. In een overhemd hoor jij je goed te voelen, dus wees dan ook zeker dat het overhemd goed zit. Omdat wij het belangrijk vinden dat de Smit Modemannen zich thuis kunnen voelen in hun overhemd, hebben wij hier een uitleg over alle verschillende pasvormen.

Verschillende pasvormen

Zoals algemeen bekend zijn er verschillende pasvormen voor overhemden, maar wat houden deze pasvormen nu precies in? En welke moet ik kiezen voor een perfecte fit? Dit zijn vragen die veel gesteld worden, daarom willen wij deze vragen graag voor jou beantwoorden. Het is namelijk zeer zeker van belang wat voor pasvorm jouw overhemd heeft. Pasvormen worden namelijk gemaakt op basis van jouw lichaamsbouw en wat jij lekker vind zitten. En nu snappen wij bij Smit Mode dat niet iedereen precies weet, wat zij lekker vinden zitten of hoort bij hun lichaamsbouw. Er zijn ook zoveel verschillende pasvormen tegenwoordig.

Extra slim fit overhemden

Extra slim fit overhemden, zijn niets meer dan strakke overhemden. Hierbij moet je denken aan de Italiaanse stijl. Een strak overhemd langs het lichaam, waardoor je helemaal strak afgekleed bent. Natuurlijk is deze fit niet voor iedereen een geschikte fit. Wanneer je fysiek actief bent, is deze fit af te raden. Daarnaast is deze fit gemaakt voor de slanke mensen, zodat het overhemd mooi langs het lichaam valt. Is de extra slim fit het juiste pasvorm voor jou? Kijk dan vooral eens naar onze extra slim fit overhemden van Olymp! 
 


Slim fit overhemden

De slim fit overhemden zijn iets minder strak dan de extra slim fit overhemden. Hierdoor ontstaat er meteen meer beweegruimte in het overhemd. De slim fit overhemden zijn erg populair onder met name de jongeren. Slim Fit overhemden zijn perfect voor een lichte lichaamsbouw en vallen mooi om het lichaam heen. Wanneer jij strak in een mooi overhemd wilt rondlopen en toch soepel wilt kunnen bewegen, dan is de slim fit de perfecte overhemd fit voor jou. Wij merken dat de slim fit overhemden in populariteit erg toeneemt. Daarom hebben wij een ruim aanbod slim fit overhemden van verschillende topmerken. Zo hebben wij slim fit overhemden van onder andere: Profuomo, Olymp (body fit), Blue Indusrty, Cast Iron, No Excess, Desoto en Scotch & Soda! Tailored fit overhemden

Een toch populaire fit, waarvan eigenlijk weinig mensen weten wat het in houd. De tailored fit is een fit voor de personen waarvoor de slim fit net te strak valt. Tailored betekend letterlijk toegesneden. Wanneer je een tailored fit overhemd koopt, heb je dus een overhemd op maat. Maar voor wie is dit overhemd dan op maat? Deze fit is perfect geschikt voor de man met gemiddelde lichaamsbouw. Voor hen is de slim fit toch wat te strak, en hebben ze in de tailored fit nog wel wat bewegingsruimte. Een tailored fit overhemd valt mooi strak langs het lichaam en is net wat strakker uitgesneden dan een normaal klassiek overhemd. Hierdoor ontstaat er toch een mooie pasvorm die bijvoorbeeld goed past onder een getailleerd kostuum. Een tailored fit overhemd geeft een moderne look aan de man met gemiddelde lichaamsbouw met genoeg bewegingsruimte. Is de tailored fit de pasvorm voor jou? De steeds populairder wordende pasvorm hebben wij van verschillende merken. Smaken verschillen en pasvormen ook, daarom hebben wij ook van deze pasvorm een ruim aanbod merken en stijlen, zoals: Olymp signature, AFNF, PME, Vanguard, Ledub, Olymp (modern fit), Thomas Maine en Cavallaro.

 

Regular fit overhemden

De naam zegt het eigenlijk al, ‘regular’ oftewel normaal. Een normale fit met een licht gesneden taillering. Deze overhemden zijn geschikt voor iedere man, wanneer je de juiste maat hebt. Toch zijn ze voor velen tegenwoordig te wijt. De regular fit geeft toch een meer klassieke uitstraling af. Ze zijn perfect voor een niet getailleerd kostuum. Wanneer je deze overhemden zou dragen onder een te sterk getailleerd kostuum, zou het overhemd te wijd eronderuit vallen. Deze overhemden zijn met name geschikt voor de zwaardere lichaamsbouw. Maar als jij houd van een klassieke fit is er ook niks mis met een regular fit. Zoals net al aangehaald verschillen de smaken. Sommige vinden strakke kleding niet fijn. Wanneer dit het geval is, is dit de perfecte fit voor jou! Deze fit hebben wij beschikbaar van de merken Giordano, RB Boston en Lerros.

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. Bekijk hier ons cookiebeleid.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief