Mijn Winkelwagen
Menu
Klantenservice
Wij helpen je graag
Vind een winkel Klantenservice
Uw filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Vlekken verwijderen doe je zo!


Je kent het wel vast wel. Je morst net wat drinken, eten of make-up op je favoriete kledingstuk en daar is de vlek. Hardnekkige vlekken verwijderen uit je kleding is niet altijd even makkelijk. Elke vlek heeft een andere manier van schoonmaken nodig. Ik geef je graag tips waarmee je vlekken uit je kleding haalt.

Leer snel!!!

Het is belangrijk dat je de vlek snel uit je kleding haalt. Wanneer je merkt dat er een vlek in je kleding zit, begin meteen met het schoonmaken van de vlek. Wacht niet met het verwijderen van de vlek, zo geef je het de kans om in te trekken. En onthoud: begin nooit met het wrijven op de vlek.

Vetvlekken verwijderen

Vetvlekken zijn makkelijk te verwijderen. Leg een schone doek onder het kledingstuk en maak de vetvlek schoon met terpentine of wasbenzine. Spoel het kledingstuk uit met warm water, was het met neutrale wasmiddel en de vetvlek is weg.Lippenstift vlekken verwijderen

Je kent het wel, je wisselt snel van shirt, en ja hoor een lippenstift vlek in de hals van je top. Een vlek die is veroorzaakt door lippenstift, moet je nooit proberen weg te wrijven. Dit zorgt ervoor dat de vlek dieper in het kledingstuk intrekt. Een lippenstift moet je zo snel mogelijk verwijderen met wasbenzine.

Zo doe je dit:    
  1. Gebruik een pluk watten om de wasbenzine op de vlek te deppen.
  2. Gebruik elke keer als je opnieuw de vlek met wasbenzine gaat deppen een nieuwe pluk met watten. Doe dit net zolang totdat de pluk watten geen kleur pigment meer opneemt.
  3. Gooi het kledingstuk in de was.

Rode Wijnvlekken verwijderen

Je zit op het terras en je knoeit net een beetje rode wijn op je broek of top. Er zijn dan verschillende manieren om de vlek te verwijderen. Als je één van deze technieken gebruikt is de vlek weg.
  1. Strooi meteen zout over de plek heen zodat de vloeistof geabsorbeerd wordt
  2. Gebruik bruisend water om de vlek weg te deppen.
  3. Gebruik witte wijn of jenever om de vlek weg te deppen.


Belangrijk: Let goed op de stof van je kledingstuk. Katoen is goed te behandelen. Andere stoffen die wat kwetsbaarder zijn zoals zijde en fluweel, kunnen niet altijd met deze tips behandeld worden. Als je niet zeker ben van je zaak breng het kledingstuk dan naar de stomerij.

Vind je het leuk om dagelijks geïnspireerd te worden met de laatste mode en trends? Volg ons op Facebook en Instagram!

Veel liefs,

Kim


Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. Bekijk hier ons cookiebeleid.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief