Mijn Winkelwagen
Menu
Klantenservice
Wij helpen je graag
Vind een winkel Klantenservice
Uw filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

SustainabilityWe willen goed voor onze planeet aarde zorgen, daarom zijn we steeds meer met duurzaamheid bezig. We kunnen er ook niet meer omheen. Mode is na olie de meest vervuilde industrie ter wereld. Steeds meer bedrijven en merken gaan duurzamer produceren. Steeds meer zijn we bewust welke impact onze keuzes hebben op het milieu. Vernieuwde stoffen en productiemogelijkheden, er zijn zoveel manieren! In deze blog geven we uitleg over verschillende merken en hoe zij omgaan met sustainability. Zo gebruikt Tramontana de stof EcoVero, en Summum Woman doet dat o.a. met tijdloze collecties.

Summum


 • Jarenlang draag plezier
Zoals gezegd zet Summum zich in om duurzame toekomst te creëren. Ze doen dit op verschillende manieren. Het begint bij de eigen kledingcollectie. Collecties die niet na één seizoen dragen helemaal op zijn, maar tijdloos en van goede kwaliteit, zodat je er meerdere seizoenen mee kunt doen. De items zijn gemaakt van materialen met hoge kwaliteit.

 • Minimale voorraden
Summum zorgt ervoor dat ze geen overproductie hebben en dus artikelen moeten weggooien. Door minimale voorraden beperken ze de productie en het wegwerppercentage.
Summum gebruikt FilSens, een variatie op Lyocell. Deze stof wordt gemaakt van duurzaam verbouwde planten en is volledig afbreekbaar. In het proces wordt zo min mogelijk het milieu belast. De stof FilSens ziet er luxe uit, valt mooi soepel en voelt ook nog eens zijdezacht aan. De stof kan mooi geverfd worden tot prachtige kleuren en pilt of krimpt nauwelijks. Daarnaast gebruiken ze ook de stof Tencel, eveneens een Lyocell. Net als FilSens is deze stof gemaakt van duurzaam verbouwde planten en volledig afbreekbaar.

 • Duurzame materialen
Voor de collecties is Summum steeds opzoek naar de meest duurzame materialen, die bestaan uit de garens, stoffen en bewerkingen. Deze materialen zijn mooi, comfortabel en kwalitatief, én heel belangrijk; goed voor onze moeder aarde.

 • Green-collectie
Items met een Aware-label zijn gemaakt van minstens 50% duurzame materialen. Zo is het voor jou als klant meteen duidelijk waarvan het artikel is gemaakt.

Naast al deze goede dingen voor de natuur gaat dierenwelzijn ook voor bij Summum. Iedereen die met Summum samenwerkt houdt zicht aan een beleid voor diervriendelijkheid.De toekomst voor Summum
Hier blijft het niet bij voor Summum, ook in de toekomst willen zij stappen zetten om zich te verduurzamen. Zo hebben ze de volgende doelstellingen:
 • De eigen organisatie en toeleveringsketen structureel verduurzamen.
 • Meer transparantie creëren, voor de interne organisatie en voor stakeholders.
 • Op eigen wijze een bijdrage leveren aan het verduurzamen van de sector.
 • Werken aan het vergroten van onze positieve impact. Ze zetten volop in op innovatieve duurzame materialen en breiden onze Green-collectie stapsgewijs steeds verder uit.

Tramontana


Zoals eerder gezegd, zet ook Tramontana zich in om duurzaam te produceren en hun impact op het milieu te verkleinen. Zij doen dit door te kiezen voor de stof EcoVero en gerecycled polyester.
 
EcoVero is een viscose stof met een mooie lichtheid, glans en comfortabele draagbaarheid. En wat zo mooi is aan deze stof, het is goed voor mens en milieu. Deze stof is gemaakt van duurzaam hout.
Bijna alle chemische stoffen en het water wat in het productieproces gebruikt wordt, wordt bewaard en opnieuw gebruikt. Deze EcoVero heeft 50% minder uitstoot in de productie en de helft minder energie en water dan de normale viscose. Het bleken van de pulp is 100% chloor vrij.


Naast EcoVero gebruikt Tramontana ook gerecycled polyester. Dit is polyester van oude kleding of PET flessen, die weer opnieuw gebruikt wordt. Dit gebeurt in een duurzaam proces waar nieuwe vezels gemaakt worden. Bij de productie van gerecycled polyester worden geen zware grondstoffen gebruikt en de energie en het watergebruik is ook lager dan in het normale productieproces van polyester.

Angels


Angels maakt een mooie ontwikkeling door in het productieproces van hun prachtige jeans. In het knoopwas-proces worden puimstenen vervangen door ‘knoop’ elementen. Normaal worden de puimstenen afgevoerd en die zorgen voor gevaarlijk afval. 100% van de ‘knopen’ zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Deze verandering in het proces zorgt voor 50% minder watergebruik, verminderd energieverbruik en minder CO2-uitstoot.Angels maakt gebruik van het Better Cotton Initiative om het doel na te streven om de duurzame productie te bevorderen. In de productie van organisch katoen worden geen synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. Naast deze betere katoen gebruikt Angels ook gerecycled polyester en hergebruikt textielafval.


CAMBIO – wear the future


Cambio werkt samen met een GOTS gecertificeerd bedrijf. De prachtige jeans van Cambio worden geproduceerd in een ecologische waardeketen. Zij garanderen dat alle productieprocessen van de weverij tot de afgewerkte broeken milieuvriendelijk geproduceerd worden.

Duurzame denim:
OCS-gecertificeerd katoen:
 • Gecontroleerde biologische teelt
 • Geen synthetische bestrijdingsmiddelen
 • Geen synthetische meststoffen
 • Geen grondwaterverontreiniging

Afwerking in een gecertificeerde wasserij:
 • Geavanceerde ecologische technologie
 • Tot 80% minder waterverbruik
 • Waterzuiveringsinstallatie
 • Vermindering van chemische toevoegingen


Er zijn nog zoveel meer mooie merken en bedrijven die zich inzetten voor een duurzame wereld. Samen zetten we ons in om verantwoord om te gaan met stoffen en dragen we de mooiste items goed voor mens en milieu. Er zijn zoveel verschillende materialen en zoveel verschillende mogelijkheden!

Ik hoop dat je het interessant vond om iets te lezen over hoe merken omgaan met duurzaamheid. En zeg nou zelf, het voelt toch fijn als je iets draagt wat mooi is, maar ook nog eens duurzaam geproduceerd is. Angels, Cambio, Summum en Tramontana zijn hier mooie voorbeelden van.
Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. Bekijk hier ons cookiebeleid.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief